Sintrum IT Software ontwikkeling

Asset management software ten behoeve van beheer en onderhoud lichtobjecten RWS

Onze opdrachtgever werkt in opdracht van Rijkswaterstaat. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de lichtobjecten (o.a. vuurtorens, bakens) langs rijksvaarwegen. We hebben voor onze opdrachtgever een Asset Management software oplossing ontwikkeld. Asset Management is het beheren van het onderhoud aan fysieke objecten.

De opdracht

Onze opdracht was dat deze software zowel toegankelijk moest zijn vanaf het kantoor van de opdrachtgever, als dat de Rijkswaterstaat mee kon kijken in de software en dat de servicemonteur onderweg toegang had tot de software.

De oplossing

We hebben gekozen voor een webapplicatie welke gehost wordt op één van onze eigen hostingservers. Door te kiezen voor een responsive design van de applicatie is de software ook beschikbaar op een tablet. Alle servicemonteurs hebben inmiddels een iPad zodat ze eenvoudig storingen onderweg in kunnen zien en kunnen registreren. Op basis van rollen en rechten wordt bepaald welke gebruiker toegang heeft tot welke informatie en functies. Op die manier kan Rijkswaterstaat ook inloggen en krijgt daarmee toegang tot de afgesproken informatie.

In de applicatie kunnen alle lichtobjecten worden aangemaakt met daarbij alle kenmerken van elk lichtobject. Op basis van deze gegevens kan de gebruiker zelf onderhoudsrapporten en inspectierapporten maken. Daarnaast kan door middel van slimme signalering voorspeld worden wanneer een lichtobject onderhoud nodig heeft.

Gebruikte technieken:

  • PHP
  • MySQL

  • Neem contact op

    Copyright 2015